vineri, 13 iulie 2007

Une bouteille au bouchon rose...

Pepsico a lansat o noua bautura cu dedicatie pentru consumatorii de gen feminin. Campania de publicitate se desfasoara in presa si OOH. Acest tip de advertising dedicat trebuie intr-un fel sau altul sa atraga atentia advertiserilor romani.



Diferentierea este in acest moment cheia succesului in promovare. Dincolo de faptul ca Pepsi s-a orientat foarte clar catre segmentul feminin, in acest caz, reuseste sa faca o campanie care aduce mai mult de atat. Campania Pepsi Sexy Drink asociaza bautura prin forma ambalajului cu un parfum iar prin compozitie cu reclamele glamour din revistele de moda. Astfel aceasta bautura diferentiata foarte bine ajunge sa fie asociata cu glamourul, cu acea parte glossy a expectantei feminine moderne.



Nu este de mirare ca aceasta bautura s-a lansat in Franta, cu siguranta in aceasta vara vom vedea pe terasele pariziene doamne si domnisoare care vor sorbi din aceasta "bouteille au bouchon rose". Nu m-as mira sa dezvolte o adevarata moda de flirt in comunitatile masculine gay. CLM BBDO si Pepsico France merita toata aprecierea, cred ca Pepsi Sexy Drink este mult peste Cola Light.

6 comentarii:

Anonim spunea...

Brand consistency la Pepsi e varza. Dar asta e avantajul lor strategic, chiar daca iese un mess total in subliminalul consumatorului.

Anonim spunea...

Rogvaiv, draga...
Ii fi tu ceva geniu pustiu sa te pronunti categoric si irefutabil asupra brandului nr. 2 mondial in soft drinks, nu? Mie mi se pare fantastica propetimea pe care o propune Pepsi cu reclama aia. E cel putin memorabila.

Ad. spunea...

Postul lui rogvaiv este unul pertinent. Itr-o capitala a modei cum este Parisul aceasta bautura va avea succes si datorita expunerii, care probabil este din abundenta. Cu siguranta toti cei din industria modei, de la fotograf la aspiranta la cariera de model o vor incerca. Sunt foarte curios daca cel putin in prima saptamana de la lansare va detrona apa plata cu lamaie. Se vede clar ca Pepsi incearca acest lucru prin tonul de roz (specific apei Evian) care apare usor pe cutie si exagerat pe printuri.

Ad. spunea...

Intr-o capitala a Modei...scuze ortografia dar e sambata dimineata si degetele mele inca nu percuteaza...
Ce mai doresc sa adaug este ca azi e ziua Frantei si in Paris se asteapta peste 2 milioane de vizitatori care vor fi bombardati de reclamele de mai sus.

Ad. spunea...

Am aflat ca frantuzoaicele sunt foarte incantate de noua "sticla de parfum" de la Pepsi. Foarte mult, se pare, ca a avut de castigat Pepsi datorita abordarii glamour in comparatie cu Coca Cola Zero pe care frantuzoaicele o considera prea americana, prea barbateasca si nu in ultimul rand, brutala. Momentan noua cutie se gaseste in special in localuri, o alta pozitionare desteapta din partea Pepsi.

Anonim spunea...

Inca o chestie, specifica natiunii frantuzite, sunt mult mai inversunati impotriva simbolurilor americane decat restul europenilor. Coca-Cola, McDonald's, Starbucks &stuff sunt mult mai asociate acestora din urma decat PepsiCo. Banuiesc ca toate acele brand consistency mistakes of communications au dus la perceperea diferentiata a brandului Pepsi pe diferite piete.